Felhasználási területek

Hogy hol is érdemes infrafűtést használni?

Szinte mindenhol, előnyös tulajdonságainak köszönhetően kül- és beltéri felhasználásnál is a legjobb fűtési megoldást jelentheti!

Kültéri felhasználás

Kertekben, teraszokon, medencéknél, piacokon ésszinte bárhol alkalmazhatja kültéri infrasugárzóinkat. Az időjárás viszontagságainak ellenálló kialakításnak köszönhetően a hideg beköszöntével sem kell lemondania a szabadtéri programokról és helyszínekről. Infrafűtéssel minden más megoldásnál gazdaságosabban tarthatja fenn a kívánt klímát, mert a szél nem viszi el az infrasugarakat, a melegük pedig egyenletesen eloszlik a megcélzott területen. Emellett infrasugárzóink könnyen felszerelhető kompakt készülékek, melyek lehetővé teszik a tér maximális kihasználását.

Beltéri felhasználás

Otthonaink fűtésénél jelentős mennyiségű energiát takaríthatunk meg az infrasugárzókkal. Mivel nem a levegőt melegítjük, alacsonyabb levegőhőmérséklet esetén is kellemes hőérzetet biztosíthatunk, s miután kisebb a külső és belső légtér hőmérsékletkülönbsége, kevesebb hő szökik el a nyílászáróknál. Emellett a hagyományos fűtés egyéb hátulütői is megszűnnek, nincs többé áramló por és kiszáradó levegő, és egy összetett fűtési rendszer kiépítésével sem kell vesződni. Az egyedi dizájnú hősugárzók pedig igazán modern és esztétikus látványt nyújtanak!

Garázsok, nyaralók, műhelyek és minden olyan helyiség fűtésére is ideális megoldás az infrafűtés – ahol csak a tartózkodásunk ideje alatt szükséges fűteni (akár a fürdőszobánkat is ideértve), mivel az infrasugárzó másodpercek alatt biztosítja a kellő hőt, s Ön így időt és energiát, no meg pénzt is megtakarít!

Csarnokok és más nagy belmagasságú épületek esetén temérdek energiát emészthet fel az egész légtér felfűtése, illetve a tetőszerkezet alá áramló meleglevegőből és a hőszigetelés hiányosságaiból adódó veszteségek. Az infrasugárzók, lévén a felületeket melegítik, kiküszöbölik a felfelé áramló meleglevegőből adódó energiaveszteséget, valamint lehetőséget kínálnak úgynevezett zónák befűtésére. Nagy terek kiválasztott szegmenseit külön igény szerint fűtve szintén jelentős megtakarításokat érhetünk el.

Nagy forgalmú bejáratok melegen tartása hagyományos megoldásokkal jobbára lehetetlen. (Hacsak nem fújjuk le meleglevegővel a betoppanó vendég parókáját.) Az infrafűtés itt is jobban teljesítenek, mint hagyományos társaik. Melegüket nem viszi el semmilyen légmozgás, így a beltéri alkalmazásokkal megegyező energiafelhasználással egyenletes meleget biztosíthatunk velük.

A műemlék-épületek fűtése sok fejtörést okozhat, hiszen a nem megfelelő páratartalom, páralecsapódás és penészképződés e területen hatványozottan releváns és nem kívánatos probléma. Az infrahősugárzók alkalmazásával elkerülhető a pára- és penészképződés.

Mivel nem a levegőt, hanem a testek felületét melegítjük, kiküszöböljük a meleg levegőből a hidegebb falra lecsapódó pára jelenségét. A megoldásnak köszönhetően kiszáradnak a falak, egyúttal megszűnik a penészképződés.

;