Hatékony és gazdaságos elektromos fűtések

Az utóbbi 20 év nemzetközi kutatásai kimutatták, hogy az infrafény megnöveli a szervezet ellenálló képességét, elősegíti a méregtelenítő folyamatokat, élettani hatása egyértelműen pozitív. A Hősugárzó.hu termékei között modern, formatervezett és környezetbarát infrasugárzókat és elektromos fűtéseket kínálunk. Fűtsön Ön is hatékonyabban, környezetbarát módon, a korábbi fűtési megoldások töredékéért!

HELIOSA 44 infrahősugárzó

Az infrasugárzás előnyei

Az infrafűtésen keresztül a modern fűtéstechnika valamennyi előnyét megkapja: energiatakarékos, környezetbarát, könnyen felszerelhető, esztétikus és egészséges. A nap természetes melegérzetét varázsolja bárhová, ahová csak szeretnénk!

Az infrafűtés során mesterségesen állítjuk elő az infravörös hullámokat. Innen a Naphoz hasonló melegérzet, hiszen a napenergia jelentős részét is ezek a hullámok teszik ki. Az infrafűtés előnye a Nappal szemben, hogy nem bocsát ki káros UV sugárzást.

Az infrafűtés energiahatékonysága közel 100%-os. Titka abban rejlik, hogy nem a levegőt melegíti először, hanem a szilárd tárgyakat és élőlényeket, nem szükséges közvetítő közeg, csak mindezek után melegszik a levegő. Ennek köszönhetően alacsonyabb hőmérsékleten is magasabb hőérzetet nyújt.

Az infravörös hullámok nem csak a bőr felszínén fejti ki melegítő hatásukat. A bőr mélyebb rétegeibe hatolnak, melynek sok jótékony hatása ismert, mint például immunerősítés, izomlazítás. A helyiségben lévő levegő tiszta marad, mert nem keveri fel a port, így az allergiás panaszok is elkerülhetőek. Használata során nincsenek fűtési melléktermékek, így igazán környezetbarát fűtési megoldást jelent.

Infrafűtés: az ideális megoldás

Az infrafűtés ideális fűtési megoldást jelent lakóépületekben éppúgy, mint teraszokon, kertekben, kinti rendezvényeken, medencék, jacuzzik mellett, garázsokban, magas épületekben, bel- és kültéri munkahelyeken valamint szabadtéri szórakozóhelyeken egyaránt.

Az infra hősugárzók elektromos árammal működtethetőek. Lényegesen olcsóbb üzemeltetést tesznek lehetővé, hogy nincsen szükség közvetítő közeg felmelegítésére. Ennek következtében nem kell bekapcsolva tartani, hiszen a panel 1 másodpercen belül kifejti hatását.

A modern formatervezésű hősugárzókkal elkerülheti a nagy helyeket foglaló, nem túl esztétikus kazánok, otromba melegítőtestek használatát. Emellett a fűtési rendszer kiépítésével sem kell vesződnie, és kínálatunkból kiválaszthatja az Ön fűtési céljának leginkább megfelelő hősugárzót. Az infrafűtés bevezetésével csökkentheti fűtési és karbantartási számláit, valamint egy teljesen új komfortérzetet varázsolhat fűteni kívánt helyiségébe.

Elektromos infravörös hősugárzó - Mensa Heating Omnis fekete 400 W
Adax Neo WiFi “L” elektromos fűtőpanel – 400W

Az infrasugárzás alapjai

Az infravörös sugár elektromágneses hullám, akárcsak a rádióhullám, vagy a látható fény. A köztük lévő különbség a hullámhosszban keresendő. Az infravörös sugárnál ez a hullám akkora, mint egy tűhegy. A látható fény hullámhossza sokkal rövidebb (a milliméter milliomod része) a rádióhullám hullámhossza pedig sokkal nagyobb, akár kilométeres nagyságú.

A Napból érkező és a mesterségesen előállított infrasugarak is közvetlenül a környezetnek adják át a hőt. A napfényben éppúgy megtaláljuk a káros UV sugarakat és a látható fény spektrumát, mint az infrasugarakat. Ezzel szemben a mesterséges infrasugár színtiszta hősugár, nem tartalmaz egészségre káros UV sugárzást!

Az infrasugarak fajtái

A rövidhullámú infravörös sugár: (0,76 – 2,3 μm hullámhosszon) Igen gyors, 1 másodperc alatti hőátadásra képes. A felületek alá 4-5 centiméterre is behatolva egyenletes hőt biztosít. Előállítása magas fűtőszál-hőmérsékletet igényel (ca. 2000C°), ilyenek például az infra-lámpák.

A középhullámú infravörös sugár: (2,3 – 3,3 μm hullámhosszon) Kiváló hőátadó szinte minden anyagnak. A hőenergiáját nem szállítja olyan mélyre, mint a rövidhullámú sugár, azonban alacsonyabb (ca.900 C°) hőmérsékleten előállítható. Az infrasugárzók ebben a tartományban működnek.

A hosszúhullámú infravörös sugár: (3,3 – 10 μm hullámhosszon) A hőt kizárólag a felületek felszínén adja le, az üvegen már csak kis mértékben képes áthatolni. Felfűtési ideje hosszú 10-15 perc, amit 90 C° körüli üzemi hőmérsékleten ér el. Előállítása például gázégésű sötétsugárzókkal lehetséges. Hátránya: zárt vagy nyitott rendszeren át a levegőbe jutó égési termékek.

Adax Neo WiFi “L” elektromos fűtőpanel- 1000W

Forgalmazott márkák

A Hősugárzó.hu által forgalmazott márkák a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeznek, termékeik azonban a következőkben mind megegyeznek: a kiváló minőséget ötvözik a legújabb technológiákkal, használatuk kényelmes és biztonságos.